הליכי פשיטת רגל מוסדרים בפקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], תש"ם-1980 ומטרתם ניהול הליך גביית חובות קולקטיבי ומסודר כנגד החייב.
בהליך פשיטת רגל מתמנה בעל תפקיד אשר משמש כמנהל מיוחד או נאמן לנכסי החייב, והוא זה שבודק את תביעות החוב של הנושים, מממש את נכסי החייב ופועל לחלוקת דיבידנד.
היתרון של הליך פשיטת הרגל טמון בשני עיקרים: האחד, החייב מוגן מפני הליכי הוצאה לפועל ולא ניתן לפעול נגדו אלא באמצעות בעל התפקיד. השני, בסופו של ההליך החייב יכול להיות זכאי להפטר מכל חובותיו.
המשמעות היא, שהחברה מאפשרת לחייב תם לב לצאת לדרך חדשה, תוך מתן הזדמנות חוזרת לשוב לחיי מסחר תקינים.
שלושה סוגים עיקריים של הליכי פשיטת רגל:
- הליך פשיטת רגל לבקשת חייב;
- הליך פשיטת רגל לבקשת נושה;
- הסדר נושים לפני "צו כינוס" בהתאם לסעיף 19א';
לפנות לעורך דין פשיטות רגל:
בטרם כניסה להליך של פשיטת רגל חשוב לפנות לעורך דין לפשיטת רגל שמתמחה בדיני חדלות פירעון ובהליכי פשיטת רגל בפרט.
כיום אנו עדים להבטחות רבות שמפוזרות על ידי משרדי עורכי דין שמתיימרים להציג עצמם כמומחים להליכי פשיטת רגל, אולם לרוב מדובר בהטעיה לכל דבר ועניין – אם לא תרמית.
הליך פשיטת רגל הוא הליך לא פשוט מבחינה נפשית ומבחינה כלכלית. הוא הליך מורכב שטומן בחובו חקירות ובדיקות מצד בעל התפקיד, והוא בהחלט לא הליך שמסתיים לאחר 18 חודשים כפי שפרסומים רבים מבטיחים (בטח שפעולות לא מתבצעות תוך 24 שעות).
בכלל כדאי להיזהר מהבטחות של עורכי דין או "מרכזי מידע לחייבים" שכל עניינם הוא "לצוד ברשת" את החייבים כלקוחות, ולעתים לכפות עליהם הליך של פשיטת רגל שלא לצורך.
משכך, בכדי לנהל הליך פשיטת רגל בחכמה וביעילות חובה להתייעץ עם עורך דין לפשיטת רגל, שעיקר התמחותו והבנתו הוא בהליכי פשיטת רגל.
לעורך דין אביתר כהן ניסיון רב וייחודי בהליכי פשיטת רגל, וזאת בשל עברו כמתמחה בלשכת כבוד השופטת (בדימוס) ורדה אלשיך וכן כעוזר משפטי של נשיא בית המשפט המחוזי – כבוד השופט איתן אורנשטיין, שעיקר עיסוקם הוא בהליכי פשיטת רגל וחדלות פירעון.