הנושה מטריד אותי

Back חזרה לחדלות פירעון

לא אחת, כאשר חייב קורס כלכלית – עולמו חרב עליו.

אמת, ישנם חייבים רבים אשר מתחמקים מפירעון החוב בלא כל הצדק או סיבה ממשית, אולם מרבית החייבים שקרסו, כשלו בעסקיהם מאונס, בין אם כתוצאה של מחלה, תחרות עסקית, החלטה שגויה וכיוצא בזה.

קריסתו של החייב משפיעה גם על נושיו, שכן גם הם תלויים במידת מה בכספים שהיו אמורים להגיע מהחייב, וישנם מקרים בהם קריסת חייב אחד, מביאה לקריסת נושה וכן הלאה ("אפקט דומינו כלכלי").

עם זאת, ישנם נושים אשר לעיתים לא מבינים את כללי המשחק כאשר החייב (תאגיד או אדם) קורסים, ואלה מטרידים שוב ושוב את החייב בדרישה חוזרת לפירעון החוב.

הדבר מתבטא בשיחות טלפון מציקות, הודעות מאיימות, "ביקורי בית" והיתקלות "מקרית", ולעיתים – לא עלינו, גם באלימות פיזית ומילולית.

מה עושים במקרה של הטרדה על ידי נושים?

המחוקק אפשר למי שמרגיש מאוים ולאו דווקא בהליכי חדלות פירעון, להגיש בקשה למתן צו מניעת הטרדה על ידי נושים, בהתאם לחוק מניעת הטרדה מאיימת, תשס"ב-2001.

במסגרת זאת, פונה המוטרד לבית משפט השלום, בדרישה להוציא כנגד המטריד צו הרחקה, שימנע ממנו להתקרב אליו ולהפריע לשגרת חייו. את הבקשה יש להגיש בתום לב ולא כחלק ממסע נקמה או רצון לפגוע בצד שכנגד.

משכך יש לבוא אל בית המשפט עם ראיות מתאימות, ולהצביע על הנסיבות בהן מתבצעת ההטרדה, כאשר יצוין שגם "חשש לפגיעה ממשית בשלוות חייו של אדם" – כלשון המחוקק – הוא עילה למתן הצו.

בית המשפט רשאי ליתן צו במעמד צד אחד כנגד המטריד, במסגרתו מצוּוה המטריד להתרחק מהמבקש, וכן שורת הגבלות נוספות כדוגמת נשיאת נשק וכיוצא בזה. מדובר על אמצעי דרסטי ולכן יש לעשות בו שימוש במשורה, ובמקרים בהם המטריד "עובר את הגבול" – תרתי משמע.

אם כן, גם אם אתה חייב כספים לנושה, דע כי יש לך זכויות ושדמך ואיכות חייך – אינם הפקר, ושמדובר באמצעי עזר אחד מיני רבים להתמודדות עם המשבר הכלכלי.

> גם אתם חווים הטרדה על ידי נושים? זקוקים לייעוץ והכוונה בדרכי פעולה נכונות ויעילות? פנו עוד היום אל עורך דין לפשיטת רגל אביתר כהן!

נושים מטרידים

הטרדה מאיימת

שוק אפור

חייב כסף

שקוע בחובות

 

 

צריך הכוונה?
Compass
Call
Mail
Search