מחיקת חובות בפשיטת רגל

Back חזרה לחדלות פירעון

מחיקת חובות בפשיטת רגל תוך 18 חודשים. האמנם?

ניתן למצוא פרסומים רבים במרחבי האינטרנט והפייסבוק על אודות מוחקי חובות למיניהם.

אין המדובר רק באנשים פרטיים אלא אף משרדי עורכי דין רבים מציגים עצמם כעורכי דין לפשיטת רגל ועושים שימוש בססמאות כדוגמת:

"עורך דין להליך מחיקת חובות"; "ביטול עיקולים תוך 24 שעות"; "הפטר מובטח"; "מחיקת חובות בהליך פשיטת רגל" וכיוצא בזה.

לצערנו, אנשים רבים נופלים בפח של אותם פרסומים, ומשלמים סכומים לא מבוטלים בכדי לקבל שירות מאותם עורכי דין להליך מחיקת חובות, אשר מבטיחים לכאורה הבטחות סרק, שמעידות על חוסר הבנה בהליכי פשיטת רגל.

 

אכן, תכלית הליכי פשיטת רגל היא לפרוע את חובות החייב ככל שניתן לנושים, ומהעבר השני לאפשר לחייב להתחיל מחדש את מסכת חייו הכלכליים והעסקיים.

לעיתים כאשר אין לחייב אפשרות לפרוע את החובות במלואם, כדוגמת מחסור בנכסים או יכולת (מצב בריאותי, כושר השתכרות וכדומה), בית המשפט רשאי להפטיר את החייב מחובותיו כלפי הנושים.

דא עקא, שצו הפטר לא ניתן כלאחר יד, ובית המשפט, בעל התפקיד והכונס הרשמי מדקדקים עם החייב בקשר ליכולת שלו לפרוע את החובות, ורק לאחר חקירה ובדיקה ממליצים כיצד לפעול עם חובות החייב.

לרוב, כדי לקבל את ההפטר, נדרש החייב לשלם סכום כסף נוסף שמתפרש על תקופה נוספת של 36 חודשים, וככלל לא ניתן להתחייב כלפי אף חייב, כי הוא יזכה בהפטר המיוחל, מהטעם שצו ההפטר קשור בגורמים רבים (נכסים שברשות החייב לרבות נכסים שהוברחו, התנהלות החייב לפני כניסתו להליך פשיטת הרגל ובמהלכה, תום לב, אופן היווצרות החובות, סוג החובות וכו').

משכך כל ההבטחות לגבי מחיקת חובות בהליך פשיטת רגל למציאות בכך שעורך דין להליך מחיקת חובות או גוף אחר מבטיחים לכם שהחובות יימחקו כלאחר יד (או רגל)…

אולם הם לא טורחים לספר על אודות ההשלכות של הליך פשיטת הרגל על החייב, לרבות הגבלות, איסורים וחובות שעל החייב לעמוד בהם תוך כדי ההליך.

ביטול הגבלות ועיקולים בהוצאה לפועל תוך 24 שעות. האמנם?

פרסומים כגון אלה,שמתלווים להבטחות "למחיקת חובות" הם לכאורה בגדר הטעיה לכל דבר ועניין. מדוע?

כיום אין מנגנון אוטומטי שמאפשר ליתן צו שמורה על ביטול הגבלות ועיקולים שהוטלו במסגרת תיקי הוצאה לפועל כאשר החייב רק מתעתד לפנות להליכי פשיטת רגל וטרם קיבל צו כינוס.

כל המדובר הוא על הגשת בקשה לרשם ההוצאה לפועל לפי סעיף 77א' לחוק ההוצאה לפועל, תשכ"ז-1967, שלפיה החייב עתיד לפנות להליכי פשיטת רגל, ומשכך יש לאפשר לו להיערך בהתאם וליתן לו "תקופת חסד" במהלכה יושהו (ולא יבוטלו…) המגבלות שהוטלו על החייב – בהתאם לשיקול דעת של רשם ההוצאה לפועל.

ושוב, ככל דבר שבשיקול דעת של אחר, לא ניתן להתחייב כי התוצאה המבוקשת תושג – לא כל שכן תוך 24 שעות.

משכך, החלו משרדים רבים "להתחכם" ולנסח את הפרסומים שלהם כך שאת הבקשה הם יגישו עבורכם תוך 24 שעות – וגם זאת לא בוודאות גבוהה, מהטעם שעליהם לנסח בקשה מגובּה במסמכים, ולא תמיד חלון זמן של 24 שעות מאפשר זאת.

כך או אחרת, אין זה משנה באיזה עורך דין תבחרו ללוות אתכם בתהליך, אולם לכל הפחות, המלצתנו היא להיזהר מעורך דין שעושה מניפולציות על הלקוח שלו באמצעות תרגילים שיווקיים – עוד בראשית הדרך.

 מדוע חשוב לפנות לעורך דין שמתמחה בפשיטת רגל?

רק עורך דין להליך מחיקת חובות שמתמחה בפשיטת רגל יוכל לנווט בחכמה את התיק והלקוח להשגת התוצאות האופטימליות, אגב צמצום נזקים.

משרד עורכי דין אביתר כהן ושות' עוסק בפשיטת רגל של יחידים, שותפויות ועיזבונות. משרדנו מייצג חייבים ונושים אשר נדרשים לליווי משפטי צמוד ואישי בהליך פשיטת רגל.

חשוב לבחור בעורך דין מתאים לליווי בהליך מחיקת חובות בהליך פשיטת רגל. עורך דין שעיקר עיסוקו בפשיטת רגל והליכי חדלות פירעון ולא משרד שמנהל תיקי פשיטת רגל "על הדרך" כחלק מעוד תחומים בהם הוא עוסק.

למשרדנו ניסיון ייחודי בהליכי חדלות פירעון והליכי פשיטת רגל בפרט.

עורך דין אביתר כהן ביצע את התמחותו בלשכת כבוד השופטת (בדימוס) ורדה אלשיך, ולאחר שהוסמך כעורך דין, שימש כעוזרו המשפטי של נשיא בית המשפט המחוזי – כבוד השופט איתן אורנשטיין. 

שני שופטים אלה, ניהלו ומנהלים את מחלקת חדלות הפירעון בבית המשפט המחוזי בתל אביב – יפו, ובעלי מומחיות בהליכי פשיטת רגל.

צרו קשר עוד היום לקבלת שירות משפטי אישי ומקצועי ובכך תהנו מיתרון ייחודי של משרדנו בניהול הליך פשיטת רגל.

צריך הכוונה?
Compass
Call
Mail
Search