מסובכים בחובות? מחפשים דרך לצאת מהמשבר הכלכלי?
בקשת פשיטת רגל על ידי חייב, היא אחת משלוש אפשרויות של החייב לבוא בשערי הליכי פשיטת הרגל.
להבדיל מבקשת נושה להכריז על החייב כפושט רגל, גם החייב יכול ליזום בעצמו את כניסתו להליכי פשיטת רגל וזאת ככל שהוא עומד במספר תנאים:
- סך חובותיו לנושים עולה על 17,256 ש"ח;
- החייב צירף דו"ח על אודות נכסים וחובות;
- החייב חתם על כתב ויתור על סודיות;
לאחר מילוי הטפסים הדרושים של בקשת חייב לפשיטת רגל ותשלום אגרה לכונס הרשמי בסך 1,600 ש"ח, יקבל החייב אישור על פתיחת התיק אצל הכונס הרשמי, איתו יש לגשת לבית המשפט המחוזי לפתיחת תיק מסוג פש"ר.
בתום תקופה של כשלושה חודשים לערך (פחות או יותר, תלוי במחוז אליו משויך החייב), מסתיימת בדיקת החוקר מטעם הכונס הרשמי ומתקבלת החלטה האם ליתן לחייב צו כינוס אם לאו.
ככל שניתן צו כינוס לנכסי החייב, מעוכבים כל הליכי הגבייה כנגדו, לרבות ביטול עיקולים והגבלות בהוצאה לפועל. נוסף על כך נקבע תשלום חודשי אותו החייב נדרש לשלם לקופת פשיטת הרגל מידי חודש, וכן פרטים על מועד הדיון להכרזת החייב כפושט רגל – כ-18 חודשים מיום צו הכינוס.
במעמד מתן צו הכינוס מתמנה בעל תפקיד מטעם הכונס הרשמי – מנהל מיוחד, שתפקידו לנהל את נכסי החייב, לבדוק את תביעות החוב של הנושים ולגבש תכנית לפירעון חובות החייב, שמתפרסת בדרך כלל למשך 36 חודשים ממועד הכרזת החייב כפושט רגל.
בקשת חייב לפשיטת רגל – מדוע חשוב להתייעץ עם עורך דין לפשיטת רגל?
בטרם ייבחר החייב לפנות להליך של פשיטת רגל, חשוב ביותר לקבל ייעוץ מקצועי מעורך דין שעיקר עיסוקו הוא בהליכי פשיטת רגל.
להליך פשיטת רגל יתרונות רבים מאלו של הליכי הוצאה לפועל. אלא שלצד היתרונות יש לא מעט חסרונות והגבלות שקשורים למסת הנכסים של החייב. כמו כן בהליך פשיטת רגל ניתן לבטל פעולות ועסקאות שהחייב ביצע עם אחרים בתקופות שונות לפני כניסתו להליכי פשיטת רגל.
קיימת חשיבות רבה לבחון את פעולותיו של החייב ביחס לנכסיו, שכן לעיתים, פעולות אסורות כדוגמת "העדפת נושים" או "הענקה בטלה" יכולות לעמוד לחייב לרועץ, לשלול את תום ליבו ולמנוע ממנו לקבל צו הפטר לחובותיו.
בקשת חייב לפשיטת רגל – מדוע לבחור בנו?
משרד עורכי דין אביתר כהן ושות', הוא משרד בעל התמחות וניסיון ייחודי בייצוג חייבים ונושים בהליכי פשיטת רגל.
לעורך דין אביתר כהן זווית משפטית ייחודית בניהול הליכי חדלות פירעון והליכי פשיטת רגל בפרט, שכן את ניסיונו המקצועי והעשיר הוא רכש במחלקת "פשיטות רגל, כינוסים ופירוקים" בבית המשפט המחוזי בתל אביב – יפו, עת שימש כמתמחה בלשכת כבוד השופטת (בדימוס) ורדה אלשיך, ולאחר שהוסמך כעורך דין שימש כעוזרו המשפטי של נשיא בית המשפט המחוזי – כבוד השופט איתן אורנשטיין.
ייעוץ מקצועי בטרם כניסה להליכי פשיטת רגל – ובכלל זה בחינה האם בקשת החייב להכרזתו כפשוט רגל היא המסלול הנכון עבורו כמו גם תיזמון ההליך לשלב הנכון – יכול לסייע רבות בהשגת היעדים הדרושים.